Lesmaterialen

Voor de Week van de Hoop 2018 hebben we voor ieder niveau lesprogramma’s ontwikkeld.
Het lesmateriaal is heel makkelijk te gebruiken via http://digiboard.ikhebhoop.nl of via de ikhebhoop-app, die je kunt downloaden in de AppStore (Apple) of Play Store (Google). Neem gelijk een kijkje op de digiboard applicatie of download de app.

Aan het eind van de lessen kunnen er filmpjes geüpload worden naar ikhebhoop.nl zodat daar een indrukwekkende Wall of Hoop ontstaat van alle mooie initiatieven.

Hieronder een korte omschrijving van de ontwikkelde lessen en de gemiddelde tijd die je hieraan kunt besteden.


Groep 1, 2 en 3 | Primair Onderwijs

Delen is best een beetje moeilijk. Lenne en Lucas krijgen ruzie als ze met elkaars speelgoed willen spelen. Samen ontdekken ze dat delen ook heel fijn kan zijn en andere mensen hoop kan geven. In de klas kijken we naar de belevenissen van Lenne en Lucas en denken we na over delen. Het lesmateriaal bestaat uit vier lessen van 20 minuten en is te gebruiken via de ikhebhoop-app.
Handleiding Lenne en Lucas


Groep 4, 5, 6, 7 en 8 | Primair Onderwijs

Hoe kan jij zo onopvallend mogelijk mensen helpen en daarmee hoop delen in je eigen omgeving? Dit is de geheime missie van Team Hoop. Deze superhelden hebben hun hoofdkwartier op een ultrageheime locatie in Nederland en houden in de gaten wie er hulp van een superheld kan gebruiken. Maar Team Hoop kan dit niet alleen en roept de hulp in van alle leerlingen uit groep 4, 5, 6, 7 en 8. Kijk in de klas naar de spannende avonturen van Team Hoop en ga samen aan de slag met het delen van hoop in jullie eigen omgeving. Het lesmateriaal bestaat uit vier lessen van 20 minuten en is te gebruiken via de ikhebhoop-app.
Handleiding Team Hoop
Lesbrief HOOP lied
Reglement PO
Lesbrief actiedag


Voortgezet Onderwijs

In de app zijn videoportretten van verschillende kunstenaars (o.a. Nicole Bus, Symphony of Fire) te bekijken. Deze kunstenaars laten zien hoe zij hoop delen door middel van hun kunstwerken. Passend bij deze video’s zijn er lessen ontwikkeld voor verschillende vakken (o.a. Nederlands, Aardrijkskunde, Maatschappijleer, Geschiedenis, Engels, CKV, Techniek en Levensbeschouwing ). Aan deze lessen is een prijsvraag gekoppeld, waarmee de leerlingen een optreden of workshop van de kunstenaars kunnen winnen. Het lesmateriaal beslaat verschillende lessen van 40/ 50 minuten en is te gebruiken via de ikhebhoop-app en digiboard.ikhebhoop.nl.
Handleiding VO
Wedstrijdinformatie VO